Say Hello 2 Heaven, Chris

Novice, kot je ta, so eden od načinov, kako me najhitreje že navsezgodaj spraviti v depresijo. Še posebej, ko gre za glasbenika v srednjih letih.

Chris Cornell je bil poleg Eddieja Vedderja edini še živeči vokalist od velikih štirih z grunge scene. Začel je v Soundgarden, vmes s Pearl Jam kot Temple of the Dog posnel enega najboljših albumov vseh časov, nadaljeval z Audioslave, nato pa leta 2010 po 12-letnem premoru ponovno sestavil Soundgarden. Vmes je nanizal še nekaj uspešnih solo plošč, med katerimi je posebej dober vtis name nardila ravno zadnja, Higher Truth.

YouTube slika preogleda

Žal mi je, da ga nikoli nisem slišal v živo, ampak Soundgarden so v zadnjih letih na evropskih tleh imeli redkejše nastope kot Eddie in družba, in še to je v glavnem šlo za open-air festivale, ki se jih običajno izogibam v velikem loku. Je pa lani v sklopu solo turneje odigral menda odličen koncert v Trstu – tega pa res ne bi smel izpustiti.

Res škoda, da v Evropi nismo dočakali reunion turneje Temple of the Dog, ki se je leta 2016 odvila izključno po ZDA. Ker ko skupaj zapojeta najboljša vokalista seattleske scene, mi gredo dlake pokonci kot pri nobeni drugi superskupini.

YouTube slika preogleda

Kakšni nepoznavalci njegove glasbe se ga utegnejo spomniti iz filma Singles, v katerem je imel posrečeno cameo vlogo. Prizor z Dillonom in Fondo me vedno spravi v dobro voljo.

Hvala za vse izvrstne komade in pozdravi nebesa, Chris.

  • Share/Bookmark

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !